Nieuwste Meest bekeken Best beoordeeld

Bacardi Limited Edition Heritage fles

Naar artikel tekst
download Daiquiri recept (gebruik rechter-muisknop > opslaan-als)
1 2 3 4 5DAIQUIRÍ AL 100 JAAR AAN TOP

BACARDI VIERT INTERNATIONALE DOORBRAAK COCKTAIL MET COLLECTORS ITEM

Limoen, suiker en witte rum. Dat zijn alle ingrediënten die je nodig hebt om een Daiquirí te maken. Deze klassieke cocktail werd een eeuw geleden uitgevonden door mijningenieur Jennings Stockton Cox. Hij mixte Bacardi Superior Rum met suiker en limoensap en vond zo verkoeling na een zware dag in de mijnen van Daiquirí, Cuba. Om te vieren dat deze succescocktail honderd jaar geleden internationaal doorbrak, brengt Bacardi in december een collectors item op de markt. De Limited Edition Heritage fles is vintage zoals vintage moet zijn: het authentieke recept met de smaak en het uiterlijk van toen. Na een eeuw is de Daiquirí minstens zo hot als toen Cox ‘m voor het eerst voor zichzelf mixte. Er komt slechts een beperkt aantal flessen naar Nederland, dus wie een exclusief exemplaar in handen wil krijgen, moet er snel bij zijn.

Collectors item
Een eeuw na de start van de wereldreis van de Daiquirí, brengt Bacardi wereldwijd een beperkt aantal Limited Edition Heritage flessen op de markt, 6600 daarvan in Nederland. Niet alleen de smaak van de rum, maar ook het uiterlijk van de fles brengt elke rumliefhebber zo honderd jaar terug in de tijd. Het etiket is identiek aan het oorspronkelijke label en gesigneerd door José Sánchez Gavito, een vooraanstaand Maestro de Ron van Bacardi. Hij maakte de rum volgens authentiek recept met een alcoholpercentage van 44,5% Vol. Het resultaat is gebotteld in een fles die qua ontwerp is geïnspireerd op die uit de vorige eeuw. De Limited Edition Heritage wordt geleverd in een houten kistje met rood fluwelen binnenkant en is vanaf begin volgend jaar verkrijgbaar bij Gall & Gall. Vanaf december 2009 is deze bijzondere rum – met een hoger alcoholpercentage dan hedendaagse Bacardi Superior rum (37,5% Vol.) – al exclusief verkrijgbaar op top horeca locaties in Nederland.

Innovatief productieproces
Bacardi Superior Rum is het resultaat van een uniek en innovatief productieproces ontwikkeld door Don Facundo Bacardi Massó in Santiago de Cuba tussen 1852 en 1862. Met een door hem uitgevonden proces van rijping, houtskoolfiltering en ‘blending’ maakte hij een gebalanceerde heldere spirit. Bacardi Superior rum is een combinatie van twee soorten distillaten, die elk één à twee jaar op houten vaten rijpen en gefilterd worden met natuurlijke houtskool. De Maestro de Ron blendt ze vervolgens tot de perfecte rum. Het resultaat is een verfijnde en uiterst gebalanceerde drank die een cocktail altijd zal aanvullen, maar nooit zal overschaduwen.

 

Reageer op dit artikel

Reacties (2)

Die grote bedrijven ook gewoon innoveren. Goed hoor!

Ook verkrijgbaar bij DeLiterSlijter.nl Hoge Rijndijk 313E Zoeterwoude-rijndijk

Reageer op dit artikel

Je reactie
(*1) Wachtwoord is verplicht voor bestaande gebruikers.
(*2) Verificatie is verplicht als wachtwoord leeg gelaten wordt.